Nagy öröm a kiskert 2013

A Falco Természetkedvelők Egyesületének versenybizottsága ismételten felhívja a házikertek művelőinek figyelmét, hogy továbbra is várják azok jelentkezését, akik részt szeretnének venni az idei vetélkedőn. A pályázók a szervezők által felkínált szándéknyilatkozatot írnák alá. Az aláírók hiteles utalványt kapnak, mellyel az Alba Agrar gazdaboltban (a vasútállomásnál) ajándék vetőmagcsomagot állíthatnak össze maguknak. Az ajándékcsomag tartalmazhat 8–10 féle vetőmagot. Közeledik a kora tavaszi magvetések ideje, az idő sürget, ezért a vetélkedésre való jelentkezés nem tűr halasztást.
A fenti címmel meghirdetett vetélkedő célja:
1. felkarolni a háztáji kertek művelőit, hogy munkájukkal bizonyíthassák a nekik kijáró megbecsülést társadalmunkban.
2. A kertészkedők a tudományt felhasználva korszerű módon, egészséges, tiszta környezetben, közösségbe tömörülve örömüket leljék nemes időtöltésükkel, érdemes munkájukkal.
3. A kertekből tiszta, vegyszermentes étek kerüljön a család asztalára.
4. Segíteni a kertészkedőket a munkájuk által megvalósított terménytöbblet értékesítésében.
5. Minden kertkapu legyen nyitva a fiatalok, a család minden tagjának befogadására.
Jelentkezni a következőknél lehet: Petes Csilla, Szirmai Károly u. 69., tel.: 842-633, Kálmán Borbála, Munkás u. 36., tel.: 840-379, Tóth István, Veljko Vlahović u. 33., tel.: 840-107, Majoros Pál, Petőfi Sándor u. 71., tel.: 842-329 és Molnár Eleonóra az Alba Agrár gazdaboltban, tel.: 845-842. Az itt jelentkezők az aláírásuk után nyomban átvehetik a díjmentes vetőmagcsomagot.
Itt említjük meg, hogy Gusztony András, a községi képviselő-testület elnöke, a magyarországi Karcag város alpolgármestere által felkínált kiskertművelők országos vetélkedő programjához csatlakozási nyilatkozatot írt alá, annak reményében, hogy az együttműködés új színfolttal gazdagítja a temerini kertészkedők háza táját. Mottó: Kertészkedj, művelődj, barátkozz!

Majoros Pál

Eredetiben, Original