Nagy öröm a kiskert eredményhirdetés

Augusztus 20-án meg lett tartva az eredményhirdetés a Jegricskán.

„Elsődleges szempont a kert összképe volt, továbbá a növényfajták száma, komposztálási lehetőségek, az öntözés módja, a vetésforgó jelentése és a növénytársítás. Ennek értelmében a következő eredmények születtek:
Mini kategória: 1. Móricz Ferenc, 2. Francia Dániel, 3. Faragó József.
Normál kategória: 1.Varga Norbert, 2. Vécsi Andrea, 3. Pintér Erzsébet.
Zárt zöltségeskert: 1.Kálmán József és Borbála, 2. Birínyi Andrea.
Zárt gyümölcsöskert: 1 Bálint Tamás, 2. Mészáros Irén.

Az eredményhirdetésről a  Temerini újságban megjelent cikkek:

A versenyben álló kertészkedők, az időjárással dacolva, az idei évi versenyévadot is sikerrel zárták. Ezt a megállapítást a versenybizottság elemzése igazolja, amely május 29-én és 31-én megtartotta első szemléjét. A versenyzők július 19-én az Illés-napi terménybemutató keretében önálló szervezésben terménykompozíciókkal mutatták be terményeiket. A második szemlét augusztus 6-án és 7-én tartották. A látottak, a jegyzetek és a
fotók birtokában a négytagú zsűri augusztus 20-án értékelt véglegesen. A kerteket terménytartalmuk alapján négy kategóriába sorolták: mini, normál, zöldséges és gyümölcsös kategóriába. Értékelési szempontok: az első és a második vizitelésen rögzített általános benyomás, a terménybemutatón végzett értékelés, a komposztálás, az öntözés, a növénytársítás. Mindent egybevetve a zsűri mini kategóriában egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet, normál kategóriában szintén egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet, zöldséges kategóriában egy arany- és egy ezüstérmet, a gyümölcsös kategóriában egy arany- és egy ezüstérmet adományoz a nyerteseknek a záróünnepségen.
A zsűri tagjai: Molnár Slegl Eleonóra, növényvédelmi agrármérnök, elnök, Petes Csilla tájépítész-mérnök, tag, Schiffler Adolf fotófelelős, tag, Majoros Pál ötletgazda–szervező, tag.
Az ünnepséget szeptember 12-én, csütörtökön este 7 órakor tartjuk az Ifjúsági Otthon nagytermében. Program: művelődési műsor, köszöntő, az értékelő bizottság elnökének beszámolója, az oklevelek kiosztása, vacsora, társalgás.

Majoros Pál

Eredetiben, Original

 Az ünnepségről készült beszámoló és kép is megjelent:

A porták nyerjék vissza régi arcukat, pázsit, virágok és dísznövények mellett veteményeskertnek is jusson bennük hely – ennek érdekében hirdette meg a Falco Természetkedvelők Egyesülete még tavaly a Nagy öröm a kiskert pályázatot, amelyre ezúttal harmincketten jelentkeztek. A Molnár Eleonóra, Petes Csilla, Schiffler Adolf és Majoros Pál összetételű bizottság négy kategóriában osztott arany-, ezüst- és bronzérmet. A legszebb konyhakert tulajdonosainak csütörtökön adták át a díjakat és az okleveleket.
A zárórendezvényen elsőként Majoros Pál ötletgazda mondott köszönetet a támogatóknak, majd Molnár Eleonóra, a zsűri elnöke egyenként értékelte a díjazott kerteket, a műsorban közreműködött Szabó Zsuzsanna. Mint elhangzott, elsődleges szempont a kert összképe volt, továbbá a növényfajták száma, komposztálási lehetőségek, az öntözés módja, a vetésforgó jelenléte és a növénytársítás. Ennek értelmében a következő eredmények születtek: Mini kategória: 1. Móricz Ferenc, 2. Francia Dániel, 3. Faragó József. Normál kategória: 1. Varga Norbert, 2. Vécsi Andrea, 3. Pintér Erzsébet. Zárt zöldségeskert: 1. Kálmán József és Borbála, 2. Birínyi Andrea. Zárt gyümölcsöskert: 1. Bálint Tamás, 2. Mészáros Irén.

(kép az újságban)

Ádám Csilla

Eredetiben, Original