Óvjuk környezetünket!

Június 5. a környezetvédelem világnapja jegyében, szombaton, június 7–én, a Falco Természetkedvelők Egyesülete szemétgyűjtési akciót szervezett. A Kókai Imre Általános Iskola 5-7-ik osztályos, lelkes tanulói, valamint az egyesületünk tagjai négy csoportot alakítva, Temerin szűkebb központjának zöld területein két óra leforgása alatt, igen nagy mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze.
Szerettük volna felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy mindannyian felelősek vagyunk környezetünk tisztaságáért és szépségéért. Természetes élőhelyek, különböző állat- és növényfajok veszélyben vannak a túlzott környezetszennyezés miatt! Figyeljünk oda, hiszen rajtunk is múlik mennyire őrizzük meg természeti kincseinket!

Mindennapi életünkben rengeteg szemetet és hulladékot halmozunk fel. Gondoljunk itt a háztartási szemétre, amikor a termékek mellet a hulladékot is megvesszük. Egyre gyakoribbak az egyszer használatos termékek, mint pl. az eldobható borotva, műanyag zacskó, műanyag üvegek stb. Általában mindegyiknek létezik egy többször használatos változata, amely jóval környezetkímélőbb.
Tudatos fogyasztással és vásárlással elkerülhetjük a sok hulladékot és a szennyezőanyagot képező készítményeket és árut. Vásároljunk annyit és úgy, hogy kevesebb szemét keletkezzen! Óvjuk környezetünket – a saját és mások érdekeben!
Néhány jótanács: válasszuk a tartósabb termékeket, ne vásároljunk műanyag zacskót, keressük a visszaváltható csomagolású termékeket.