Rólunk

A FALCO Természetkedvelők Egyesülete 2004-ben alakult, mint politikától független, nem profitorientált társadalmi szervezet, amelynek fő célja a természeti értékek megismerése, népszerűsítése és aktív védelme.

Az egyesület céljai elérése érdekében nagy hangsúlyt fektet a természetvédő szemlélet kialakítására, elősegíti a természeti értékek megismerését, népszerűsítését, természetvédelmi kutatásokat és védelmi programokat hajt végre, együttműködik más természetvédelmi szervezetekkel és mindezt a biológiai sokféleség fenntartása és fejlesztése érdekében.

Programok

A gyerekek részére szervezett nyári öko-táborok igen népszerűek és látogatottak. Bepillantást nyerhetnek, melyek azok a tevékenységek, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a természeti értékek, különösen a madárfajok megismeréséhez és védelméhez. A programok közül megemlíthetők a madáretető- és odúkészítési akciók, terepjárások, madárgyűrűzések és különböző előadások szervezése. A megmozdulások számos önkéntes bevonásával valósulnak meg, felkeltik a sajtó és a társadalom érdeklődését. Ezáltal növekszik a lakosság érdeklődése a gyakorlati természetvédelem iránt és tudatosodik a természetvédelmi szemlélet.

Tagság

Az egyesület tagjai nagyrészt fiatalok, egyetemi hallgatók, diplomált szakemberek és olyan természetszerető személyek, akik szívügyüknek érzik a természet tarkaságának megismerését, népszerűsítését és védelmét.

Kapcsolatok

A Falco TKE több hazai természetvédelmi és más hasonló egyesülettel tartja a kapcsolatot, mint a Vajdasági Madártani és Madárvédelmi Egyesület, a Josif Pančić biológusok és ökológusok tudományos és kutatói szervezete, Kertbarát Kör, Ökológus Mozgalom, stb. Többen tagjai a magyarországi Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek (MME-BirdLife Hungary) is.

Működése

Az egyesület a működését politikamentesen, nem profitorientált alapokon végzi. Tevékenysége szigorúan egybevág az egyesület olyan alapdokumentumaival, mint az alapszabályzat (statútum), természetvédelmi célkitűzések, szervezeti és működési szabályzat. Rendszeresen végzi a tagság nyilvántartását, tájékoztatását és szemléletformálását.