Zöld sorok 6.

Jól érezték magukat a gyerekek

Befejeződött a tábor

A Falco Természetvédelmi Egyesület Jegricska-parti hatnapos természetismereti tábora augusztus 24-én ért véget. Tizenhat gyerek táborozott velünk, köztük két újvidéki és két oromhegyesi. A hat nap alatt a gyerekek megismerkedhettek környezetünk, főképp a Jegricska természeti park élővilágával, az élővilágot, valamint környezetünket veszélyeztető tényezőkkel, de „belekóstolhattak” a madárvonulás kutatásának gyakorlati módszereibe, egysejtűeket vizsgálgattak mikroszkóp lencséje alatt, ezenkívül herbáriumot készítettek, hüllőket, kétéltűeket tanulmányoztak, a Jegricska halfaunájával ismerkedtek. Maradt persze szabadidejük is, amikor legszívesebben horgásztak. A délutáni játékos versenyeken pontokat gyűjtöttek, majd az utolsó napon az elért helyezések alapján minden csapat jutalomban részesült. Eljött persze a búcsúzás pillanata is, ami néhányuknak könnyet csalt ki a szeméből. 
Jelen mellékletünkben képkollázzsal számolunk be a táborról. A környezetbarát táborban számos élménnyel gazdagodtak a gyerekek. Íme egy beszámoló, amit az egyik kis táborlakó írt a tábor ideje alatt. Érdekes megemlíteni, hogy ez élete első fogalmazása, ugyanis amikor felkértük, hogy írjon egyet, megkérdezte: – Mi az a fogalmazás?

Balogh István

tabor0044

A táborlakók

(többi kép az újságban)

Így táboroztunk

A nevem Aurél. A Falco táborba csütörtök délelőtt érkeztem. Itt a táborban van két kutya, amelyeket nagyon szeretek. Az egyiket Zsútyónak neveztük el, a másikat pedig Korminak. A szomszéd sátorban van két fiú, az egyik neve Rudi, a másik meg Robi. A táborban leginkább pecázunk, van itt egy bácsi, akit úgy hívnak, hogy Pista bácsi, vele szoktunk menni madarászni. Megfigyeltük a rovarokat, hüllőket, és még herbáriumot is készítettünk. De ezen kívül sokat játszunk, nekem a legjobban tetszett a pokróclabdázás. Szóval én nagyon jól érzem magam, ti is jelentkezzetek! Még sok mesélni valóm lenne. Hát ilyen jó táborozni, ja és sziasztok!

Faragó Aurél, 3. b

Eredetiben, Original