Családi hétvége a természetben

A Falco Természetkedvelők Egyesülete, augusztus 25-27. közötti időszakban, családbarát hétvégi tábort szervez a Jegricska Természeti Park területén. A tábor érdekessége, hogy a gyermekek szüleikkel együtt tanulhatnak, túrázhatnak, játszhatnak egy olyan természetes környezetben, ahol az új ismeretek és élmények megszerzése mellett a kikapcsolódás is helyet kap. A programban környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos előadások, kötetlen beszélgetések, közös foglalkozások szerepelnek, de nem maradnak el a különböző közösségi játékok, és a sétahajózás sem.

Az elszállásolás sátrakban történik, amit a résztvevőknek kell magukkal hozniuk. A szervezők a táborlakók felügyeletét, a rendszeres étkezést, valamint a tartalmasnak ígérkező program levezetését biztosítják. A részvételi díj 6-10 éves korig 400 dinár, a 10 év feletti gyerekeknek, illetve a felnőtteknek 600 dinár. Családok számára, ha mindkét szülő és legalább egy 10 év alatti gyerek vesz részt, a tábor teljes ára 1000 dinár, kettő, vagy több gyermek esetén összesen 1500 dinár. A 6 évnél fiatalabb gyerekek ingyen táborozhatnak. Az ár tartalmazza a táborhely bérlési díját és a teljes étkezés költségeit. A sétahajózást csak megfelelő számú érdeklődő esetén biztosítják a szervezők, de külön kérésre, a jegy hivatalos ára szerint is igénybe vehető.

Családok részvétele esetén, lényeges szempont, hogy legalább az egyik gyerek 10 évnél fiatalabb legyen. Amennyiben a szülők bármilyen okból kifolyólag nem tudnak részt venni, olyan gyerekek is jelentkezhetnek, akiknél az önállóság (öltözködés, tisztálkodás), valamint a közösségi programokba való bekapcsolódás nem jelent gondot, de 6 évnél nem fiatalabbak.

A tábor helyszíne a Jegricska Természeti Park Információs központja (Bácsföldvár felé vezető út és a Jegricska jobb oldalán). Jelentkezni e-mailben vagy a 063-55_63*10 telefonszámon lehet, legkésőbb augusztus 23-ig.

A tábor megvalósítását a Magyar Nemzeti Tanács támogatja.