Kiállitás a terepjárás kapcsán

A Falco Természetkedvelők Egyesülete vasárnap este az Ifjúsági Otthon nagytermében megnyitotta az “Ismerjük és védjük természeti kincseinket” elnevezésű természetfotó-, rajz- és festménykiállítást.
A munkákat azok a gyerekek készítették, akik részt vettek a terepeken, de mások is bemutathatták tehetségüket. Az iskolában Utcai Dávid rajztanár segített nekik, aki különben minden terepre elkísérte diákjait. A terepeken szerzett élményeket, megismert fajokat vagy azok veszélyeztető tényezőit festhették, rajzolhatták vagy a helyszínen fotózhatták le.

A rendezvény rövid zenés-verses műsorral kezdődött, majd Balogh István, az egyesület elnöke mondott bevezetőt, ahol ismertette a Falco történelmét és programját, amely keretében a diákoknak az elmúlt hónapokban több kirándulást szerveztek, majd kiosztották a programban résztvevő diákok között a Falco védjegyével díszített pólókat. Utcai Dávid szólt a meghirdetett képzőművészeti pályázatról, és elmondta, hogy nagyon sok szép munkát adtak be a diákok és igencsak nehéz dolga volt a zsűrinek, hogy értékelje azokat.

A festmények beküldői között Faragó Vivien munkáját találták a legjobbnak, a második díjat Csorba Dorotea, a harmadikat pedig Sági Eleonóra érdemelte ki. Rajz kategóriában első lett Hévízi Heléna, második Francia Imre, harmadik Micsutka Krisztián munkája. Természetfotó kategóriában csak első díjat osztott ki a zsűri. Ezt Ternovác Fanni felvételei érdemelték ki.
A közönség legtöbb szavazatot Dore Tímea munkájára adott le, Ternovác Adél és Pásztor Brigitta pedig különdíjban részesült, mivel ők nem a versenyzők korcsoportjába tartoznak.

A kiállított munkákat megtekintve a látogatók elismerő szavakkal szóltak a kirándulások szervezőiről, a tanáraikról, akik ilyen remek rajzok készítésére sarkalták a gyerekeket.