Madárszámlálás a Jegricskán 2018

A Falco Természetkedvelők Egyesülete október 7-én, vasárnap, az idén is csatlakozik az Európai Madármegfigyelő Napok (október 6-7.) alkalmából szervezett nemzetközi madárszámlálási megmozduláshoz, amit immár 25. alkalommal tartanak meg Európa számos országában. Hazánkban is több helyszínen várják a madarak iránt érdeklődő természetbarátok részvételét. Ezekről a helyszínekről, programokról a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület honlapján lehet részletesen tájékozódni.

Temerinben, az előző évekhez hasonlóan, a Jegricska Természeti Park tanösvénye lesz az útirány, amely a védett terület Tájékoztató Központjától (Temerinből Bácsföldvár felé vezető úton lévő híd jobb oldalán) indul és a madármegfigyelő kilátónál ér véget. Az útvonal közvetlenül a Jegricska partja mentén halad el, így könnyen szem elé kerülhetnek a nádasban, vagy a partmenti bokrosokban vonuló énekesmadarak, de a víz felett köröző récék, gémek, vagy akár a rájuk leselkedő rétihéják is.

Gyülekezés vasárnap két órakor a Jegricska Tájékoztató Központjának bejárata előtti parkolónál. Az indulás legkésőbb 14:15-kor veszi kezdetét, a visszatérés pedig megközelítően 17-kor várható. Ajánlatos a réteges öltözet, kényelmes lábbeli, lehetőség szerint távcső, fényképezőgép, valamint egy kis harapni- és innivaló. Bővebb információ a 064_314*68-50 telefonszámon kapható.

Szeretettel várunk minden természetkedvelő gyereket, fiatalt, felnőttet, aki szívesen töltene néhány „aktív” órát a természetben, érdeklődik a védett terület természeti értékei iránt, és nem utolsó sorban szeretne részese lenni a madárvonulás csodálatos természeti jelenség megfigyelésének.

Madarszamlalas18